8.9.05

Hamsi Dolması


Yemek bloglarını yeni keşfettiğim için ve hepsini tek tek dolaşıp arşivleri henüz incelemeye fırsat bulamadığım için daha önce verilmiş tarifleri tekrarlıyor olabilirim,ama bu bir yemek günlüğüyse eğer yaptığım herşeyi yazmalıyım öyle değil mi?
Cumartesi günü bizim semtin pazarına gidip balıkçıların gelmiş olduklarını görünce acaip sevindim.Daha yanlarına yaklaşmadan palamut almaya karar vermiştim,ancak tezgaha yaklaşıp da hamsileri görünce kanımda yine Karadeniz dalgaları oluştu ve kendimi tutamayıp mevsimi henüz gelmemiş olmasına rağmen yine hamsi aldım.Önce tava yapmayı düşündüm ama iriliklerini görünce dolma yaptım. Ne kadar kararlı biri olduğumu anlayın...
  • 1 kg hamsi
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • maydanoz
  • kekik
  • karabiber
  • tuz
  • zeytinyağ

Soğan ve domatesiküçük doğrayıp bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar pişiriyorum,içine maydanoz,kekik,tuz,karabiber eklenir ve soğumaya bırakılır.

Ayıklanan hamsilerin kılçıkları çıkartılır.İkiye açılan hamsilere iç malzemesi konarak sarılır.Yağlanmış borcama dizilir.Hamsi dolmalarının üzerine de zeytinyağ gezdirilir ve tuz serpilir.Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Zeytinyağlı olduğu için sıcak yenebildiği gibi meze sınıfına da dahil edilebilir.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home